Over

Al meer dan 30 jaar is Safe-PlayPoint (voorheen Vamoo Playgrounds) producent van hoogwaardige speeltoestellen voor kinderen in elke leeftijdsgroep. Speeltoestellen ontwikkelen, produceren en plaatsen die een positieve invloed hebben op het speelgedrag en de ontwikkeling van kinderen, dat is ons streven. Dat we hierin slagen blijkt telkens weer uit de positieve reacties die we van speeltuinbeheerders en kinderen ontvangen. 

Uit diverse onderzoeken komt elke keer weer naar voren hoe belangrijk spelen en het stimuleren tot spelen is voor kinderen. Spelen zet aan tot bewegen en legt zo de basis voor een vloeiende motoriek waar kinderen de rest van hun leven profijt van zullen hebben. Maar spelen in een speeltuin is meer dan alleen de speelmogelijkheden van het toestel. Kleur, vorm en plaats spelen allemaal een rol bij het optimaal benutten van de gebruiksmogelijkheden van een toestel. Een goed toestel zorgt, naast het ontwikkelen van een goede motoriek, voor motivatie en socialisatie van kinderen. Belangrijk is ook het kennen van de wettelijke voorschriften voor speeltoestellen en het toepassen daarvan. De toestellen van Safe-PlayPoint voldoen altijd aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Met gerecycled kunststof en staal als belangrijkste componenten, bouwen wij onderhoudsarme toestellen met een lange levensduur die kinderen altijd blijven uitdagen. Want u denkt toch ook op de eerste plaats aan kinderen als u speeltuin zegt?

 Ontwerpen

Het ontwerpen en ontwikkelen van diverse speeltoestellen doet Safe-PlayPoint zelf. We werken voortdurend aan het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe toestellen. Wij beschikken over een prachtige serie stalen speeltoestellen (Kidsteel).

 Produceren

In onze werkplaats maakt een enthousiast team speeltoestellen van uitstekende kwaliteit. Streven naar de beste kwaliteit speeltoestellen, dat is wat ons bedrijf en onze toestellen zo sterk maakt. Dat dit team het maximale resultaat keer op keer bereikt blijkt uit de vele positieve reacties die we van kinderen, buurtbewoners, medewerkers beheer- en onderhoud en speeltuinbeheerders ontvangen.

 Veiligheid, milieu en duurzaam produceren

Belangrijk is dat een producent de wettelijke voorschriften voor het produceren en plaatsen van speeltoestellen kent en deze ook toepast. De toestellen en valdempende ondergronden van Safe-PlayPoint voldoen uiteraard aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid en milieu: NEN-EN 1176/1177 & attractiebesluit.

 Montage

Een eigen montageteam verzorgt het transport en de montage van speeltoestellen op locatie, indien gewenst inclusief de aanleg van de valdempende ondergrond. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

 Dealershap 

 Sinds 2020 heeft Safe-PlayPoint een dealerschap met Lars-Laj. Zij hebben al meer dan 40 jaar ervaring in het samen laten spelen van kinderen en hebben in deze tussentijd een breed assortiment in speel- en sporttoestellen ontwikkeld.